Sağlık Turizmi

Girmeler (Gebeler) Kaplıcası :

İlçemize bağlı Kemer beldesinin Girmeler köyündedir. Şehir merkezine 38 km uzaklıktaki kaplıcanın şifalı sularının bileşiminde kükürt, sodyum klorür, demir, kalsiyum ve mağnezyum bulunmakta, cilt hastalıkları (sivilceler, yanık ve açık yaralar), romatizma, lumbago, siyatik, bağırsak enfeksiyonları, kadın hastalıkları, hemoroid, mide rahatsızlıkları ve kısırlığın tedavisinde yararlı olduğu bilinmektedir.

Eski dönemlerden bu yana kullanılan üç ayrı mağaradaki termal kaynak, hem yöre halkına hem de turizme hizmet vermektedir. Günübirlik turlarla gidilebildiği gibi, düzenli dolmuşlarla da ulaşım sağlanmakta ve konaklama tesisleri de bulunmaktadır.

Sultaniye (Kapniç) Kaplıcası (Köyceğiz):

 

Muğla ili Köyceğiz ilçesine 6 km uzaklıkta bulunan Sultaniye Kaplıcası’nın, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminde de şifa yurdu olarak hizmet ettiği, özellikle Roma döneminde 400 hastaya aynı anda hizmet verecek kadar gelişmiş ve çağın önemli bir şifa merkezi konumunda olduğu bilinmektedir.

Kaynaklardan öğrenildiğine göre bu şifa yurdunun girişinde, “Tanrılar adına buraya ölüm giremez.” ibaresi yazılmıştır. Yakınındaki Ölemez Dağı da ismini bu kaplıcadan almıştır. Sultaniye Kaplıcası’nın suyu böbrek ve karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Gel Girme Çamur Banyosu:

Köyceğiz Gölü’nün Dalyan Kanalı ile birleştiği noktaya yakın bir yerde bulunan çamur banyoları, yöreyi ziyaret edenlerin ilgi odağındadır. Güzellik çamuru olarak nitelenen malzeme vücuda sürüldüğünde teni yumuşatmakta, kırışıklıkları gidermektedir. Romatizma, bel fıtığı, siyatik gibi bazı hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir..

Fethiye’deki acenteler tarafından düzenlenen, Köyceğiz–Dalyan turuna katılanlar, bu iki termal kaynaktan da yararlanabilirler.

Fethiye Yapmadan Gitme

ÖNERİLER :
Günlük tekne turlarına, Kelebekler Vadisi’ne, Saklıkent Kanyonu’na, Katrancı’ya ve Günlüklü’ye mutlaka gitmeli.
Likya Yolu’nda yürümeli.
Yamaç paraşütü yapmalı.
Balık Pazarı’nda akşam yemeği yemeli